От х:

Днес в x:

110 ученици станаха специални полицейски агенти

С огромна торта и фойерверки бяха раздадени вчера дипломите на 110 четвъртокласници от Детската полицейска академия в Хасково. С дипломата им се присъжда званието "Специален агент".

Това бе четвъртият випуск, обучаван в тукашния филиал на академията. В него се включваха деца от СОУ "В.Левски", «Климент Охридски» и «Никола Вапцаров» от Хасково, 2 групи от Харманли и една от Свиленград. Те започнаха обучението си преди 10 месеца след успешно проведен изпит.



В аказемията децата научиха подробности за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности, за основните задачи на полицията и за начините й на действие. Малките полицаи положиха първия си екипен изпит и защитиха правото си да носят полицейска жилетка. Участниците в ДПА научиха от своите приятели - полицаите какво е престъпление, какво означава "вина" и как се доказва тя. Участваха в "разследване" и със собствени сили заловиха и разпитаха "извършител на кражба". Разбраха, че полицията не само разкрива престъпления, но и се стреми да ги предотвратява.



Детска полицейска академия (ДПА) се финансира по проект „Ресурсен център за подкрепа на деца и семейства" на сдружение „Шанс и закрила", Хасково, финансиран от американската фондация ОУК. Проектът е насочен към създаване и реализиране на модели за превенция на агресивно поведение, насилие и асоциални прояви на деца.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини