От х:

Днес в x:

ДПС поиска повече власт и вицепрезидент

ДПС трябва да увеличи присъствието си във властта, а младите висшисти в партията -да започнат работа в полицията и съда, заяви депутатът Ремзи Осман на традиционния събор край Исперих, в памет на жертвите от Възродителния процес.

Съборът се провежда за 16 път в свещената за мюсюлманите местност Демир баба текке, съобщи бТВ.

И тази година, по инициатива на ДПС хиляди мюсюлмани се събраха в събота, за да почетат паметта на жертвите на възродителния процес. И да чуят какво има да им кажат лидерите. "ДПС е изключително съвременна либерална партия, която има капацитета да подготвя кадри на високо национално и европейско ниво", каза Юнал Лютфи, заместник-председател на Народното събрание.
В словото си депутатът Ремзи Осман призова младите активисти на партията да подават молби за работа в полицията или в съда, а ако бъдат отхвърлени, да завеждат искове за дискриминация. Амбициите на движението стигат и по-далече: "Идва време Г-н Лютви, за вицепрезидент на държавата. Защо да не е от ДПС?", попита депутатът Ремзи Осман.

Според вицепремиера Емел Етем, мюсюлманите в България вече са превъзмогнали болката от възродителния процес и живеят спокойно. "България е една стабилна, както политически, така и във вътрешно-обществен план държава. Това значи, че очакванията, които те имат към вътрешния ред и сигурността, и правосъдието са завишени", каза Емел Етем.
По повод наближаващата опасност от горски пожари тя призна, че държавата не разполага с достатъчно летателна техника, като обяви, че има идея да се пригодят няколко военни хеликоптера и да се сключи договор с фирма за летателни машини.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини