От х:

Днес в x:

Великобритания отваря Досиетата Х

Великобитания взе решение да разсекрети класифицирана информация, свързана с НЛО, и да я направи публично достояние. Министерството на отбраната започна четиригодишен проект за прехвърляне на досиетата от своя архив към националния, който ще бъде достъпен за граждани. Такова решение обяви и Франция през март 2007 г.

Проектът е в отговор на огромния интерес по темата за извънземните и множеството запитвания за материали за тях.

"Това е велик ден за гражданското общество и свободата на достъпа до информация", заяви по повод решението Ник Поуп, бивш изследовател на неидентифицирани летящи обекти в Министерството на отбраната пред newscientist.com.

Когато прехвърлянето завърши, в националния архив на Великобритания ще има 160 досиета за НЛО от периода 1950-2007 г. Осем досиета "Х" вече са достъпни на страницата за извънземни в архива. Те включват свидетелства за близки срещи от трети вид и контакти на хора (включително и военни) с извънземни. Докладите са класирани от "мистериозни" до "чиста лудост".

В последната графа попада например свидетелство на много възрастен мъж, който заявил, че извънземни го отвлекли и го повозили на техния кораб. Те били целите в зелено. Тази папка попада в графата "чиста лудост" заради напредналата възраст на свидетеля, който после не си спомнял нищо от казаното.

"Наистина има странни феномени в небето, които са документирани от нормални хора, мислещи рационално. Но повечето явления имат природно обяснение. Няма такова нещо, което да обявим за космически кораб на извънземни", коментира лорд Страболи от Камарата на лордовете.


Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини