От х:

Днес в x:

За първи път произведения изкуството на Пловдивския панаир. Филиали в цялата страна ще се откриват

Правителството смята, че пловдивската дреха на Пловдивския панаир е вече тясна, затова смятаме, да отпуснем терени за поделения на Пловдивския панаир и в другите големи градове на България, като започнем със София.

Това каза министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, при откриването днес на 28-то издание на Международния панаир на потребителски стоки и технологии "Пролет 2008".

Икономическият министър предлага частният бизнес в България да участва с пари във филиалите, които ще бъдат изградени в страната.

В изложението тази година участват 991 фирми от 36 държави, като българските са 668 и са с 14% повече от 2007 г., съобщи Петър Димитров.

На панаира доминират фирмите от двата най-бързо развиващи се региона - Европейския съюз и Азия. За първи път се представят фирми от Украйна, Сингапур, Сан Марино.

Също за първи път на изложението заедно са представани произведения на индустрията и на изкуствата. Гостите ще могат да видят и първото копие на Панагюрското съкровище и разширена изложба на общините.

Източник: netinfo.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини