От х:

Днес в x:

Сигнал за бомба затвори Съдебна палата

Съдебната палата вече е отворена и насрочените дела за днес започват по график, предаде БГНЕС.

Проверката на специалистите от ДОТИ е приключила, не е открито взривно устройство, казаха от охраната на съда.

Тази сутрин Съдебната палата бе затворена поради сигнал за бомба.

БГНЕС припомня, че за днес са насрочени съдебни дела срещу митничарката Снежина Димитрова и бизнесмена Георги Тошев, срещу бившия заместник-окръжен прокурор на Русе Венелин Тодоров и срещу Пенка Ценова /черната вдовица/. Митничарката Димитрова бе задържана на 9 декември 2005 година при получаване на подкуп за прикриване на митнически и данъчни измами при внос на стоки от Турция и Китай. При ареста й бяха иззети повече от 10 000 лева. Заедно с нея бе арестуван и Георги Тошев. Според МВР той е бил свързан с покойния Иван Тодоров-Доктора. На предишното заседание Софийски градски съд отложи делото срещу Димитрова и Тошев срещу митничарката Снежина Димитрова и бизнесмена Георги Тошев заради неявяване на адвоката на обвиняемите Лъчезар Таков. Венелин Тодоров е обвинен за отмяна на одобрени от съда следствени действия, за отмяна на постановление за образуване на следствено дело при липса на правна възможност за това и разпореждане за незабавно връщане на иззетите по делата веществени доказателства, за да се осуети разкриването на престъпления и бъдещото им разследване.

Пенка Ценова е обвинена за убийството на Ангел Бакалски (по чл. 116, ал. 1 – тежко умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин)
Ангел Бакалски беше убит на 03.03.2005 година в дома си в столичния квартал Люлин – 6 с 15 (петнадесет) прободни рани в горната част на тялото и залят със сода каустик. Месец преди това той се запознал с Цанова чрез обява във вестник "Трета възраст". /БГНЕС
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини