От х:

Днес в x:

КНСБ ще настоява за връщане на необлагаемия минимум

"КНСБ ще настоява управляващите да възстановят необлагаемия минимум на доходите на физически лица от началото на 2009 година". Това заяви в Плевен вицепрезидентът на синдиката Пламен Димитров.

Минимумът трябва да е в размер, равен на минималната заплата, която също ще е актуализирана от следващата година, според договорения индекс с работодателите.

Мярката ще върне в джоба на най-бедния данъкоплатец с доходи в размер от минималната работна заплата до 490 лева месечно, средно по 22 лева месечно.

"КНСБ ще препоръча на кабинета най-накрая да бъде премахнат и данъка върху социалните разходи, изплащани в пари", каза още Димитров.

Синдикатът ще настоява и за запазването на разпределението на осигурителната вноска между работодател и работник в съотношението 60 към 40.

На дневен ред в очакваните разговори ще е и въпросът за увеличение на работните заплати, независимо от фиксираното еднократно увеличение в приетия бюджет за 2009 година.

Най-силният довод за това искане е отчетеният излишък в бюджета от 1 млрд. лева само за първите четири месеца на тази година. Синдикатите ще преговарят и с бизнеса, като ще настояват за 17 % увеличение на заплатите от началото на 2009 година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини