От х:

Днес в x:

Фармацевтичен гигант у нас - бълвал дрога

"Има данни, че в района на Дупница, нелегално, в цех на "Актавис", се произвежда синтетична дрога", каза пред Dnes.bg депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

По думите му, парите от продажбата на дрогата пълнят червената партийна каса.

"Сега се събираме, за да обсъдим въпроса. Предпочитаме засега да не коментираме, по късно ще излезем с позиция", казаха за Dnes.bg от отдел Връзки с обществеността на "Актавис" в Дупница.

От 2000 година Актавис Груп притежава и управлява в България три завода за готови лекарствени форми в градовете Дупница, Троян и Разград.

Актавис груп е една от най-големите фармацевтични компании в света и най-голямата у нас. Председател на Борда на директорите е исландският милиардер Тор Бьорголфсон.

Пред Dnes.bg Атанас Атанасов каза още, че Випром "Пещера" АД спонсорира БСП, не ДПС.

Името на Винпром-а излезе на светло след задържането на зам.-шефа на ГДБОП Иван Иванов и последвалите публикувани стенограми от негови разговори с Атанас Иванов Петров, в които освен любезности и размяна на скъпи подаръци /пушки и лаптопи бел.ред/, Петров говори и за крупни суми пари.

Атанас Атанасов обяви още, че бившият вътрешен министър Румен Петков е прикрил разработка на МВР за подкупи и комисионни, които пълнят касата на Движението за права и свободи.

"ДПС се спонсорира чрез създадените обръчи от свои фирми, които кандидатстват за обществени поръчки в областта на земеделието, горите, екологията".

За целта, според него, хората на Доган са изработили специална система: всяка фирма, която иска да спечели дадена поръчка, предварително, чрез посредник, плаща 20% от стойността на обществената поръчка в своеобразен фонд, "да го наречем Фонд подкупи на ДПС".

Атанасов бе категоричен, че ще внесе сигнал във вътрешната парламентарна комисия за обръча от фирми, спонсориращи партията на Доган.

А при НДСВ как стоят нещата, те от къде получават финансиране?

- Като му дойде времето, каза Атанасов.

Атанасов коментира пред Dnes.bg и евентуалните наказателни преследвания срещу Румен Петков за осветляването на Алексей Петров като агент на ДАНС и срещу бившия следовател №1 Ангел Александров за издаване на държавна тайна.

"За мен е важно на първо място прокуратурата да се произнесе има ли основание да започне наказателно производство срещу Петков за прикриване на случая с Иван Иванов /задържаният бивш зам.-шеф на ГДБОП бел. ред./, защото другите неща са последващи.

В справката, която аз предоставих на главния прокурор, и която стана основание и начало за този скандал, беше посочено конкретно, че след като събраната информация е била докладвана на вътрешния министър и на тогавашния директор на полицията Валентин Петров, Иванов и на другите лица, на следващия ден са си прекратили отношенията, което означава, че те са били сигнализирани", каза той.

Атанасов смята, че те са били предупредени или от Румен Петков, или от Валентин Петров.

"За разследването срещу Ангел Александров може би става въпрос за изнесеното от Ваньо Танов във вътрешната комисия за засечени разговори между него и Братята Галеви", завърши тъмносиният депутат.


Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини