От х:

Днес в x:

Немски разследващ журналист сравни Борисов с Ал Капоне

Висш представител на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ ми каза, че Бойко Борисов е българският политически събрат на Ал Капоне, казва в ексклузивно интервю за днешния брой на вестник "Труд" известният германски разследващ журналист Юрген Рот, който следи отблизо връзките на мафията у нас, в Германия и други държави по света.

"В момента ТИМ е най-влиятелната икономическа сила в България. На тяхната съвест лежи убийството на "съдържател на хотел, собственик на радио, пребит журналист от Варна.

ТИМ зае мястото на "Мултигруп", казва още Рот и подчертава, че групировките ВИС и СИК имат връзки със спецслужбите. На констатацията на журналиста, че "тези групировки залязоха от играта" Рот отговаря: "Една още я има и както се говори, тя поддържа най-добри връзки с Бойко Борисов".

Немският разследващ журналист допълва, че визира Младен Михалев-Маджо. "Даже съм питал Борисов за него. Той каза, че го познава от началото на 90-те години. И двамата са спортували. За мен, меко казано, такова познанство е смущаващо.

Та самият Борисов в началото на 90-те години покрай охранителната си фирма е имал връзки с криминални структури и това е неоспоримо", подчертава Юрген Рот. Според него "охранителният бизнес в България от онова време не е бил нищо друго освен приватизирана форма на рекет".

"Това няма нищо общо с подобни западни охранителни фирми. А и СИК бе в охранителния бизнес и без съмнения тя бе една криминална структура. После се заеха със застрахователния бизнес. Така, впрочем почна, и ТИМ", добавя известният германски журналист.

На въпрос ТИМ ли са босовете на мафията Рот отговаря: "Това не може да се каже така. Тази групировка е най-висшата форма на организираната престъпност".

Юрген Рот говори и за мафиотските босове в страната ни: "Може би да се поогледате сред правителството, по-скоро там може да ги откриете. Опазил ме Бог, животът още не ми е омръзнал", отговаря Рот на въпроса кои са имената на босовете.

Според него Румен Петков е "властови циник", който е разпънал чадър над пратките амфетамин не само за Турция, но и на Запад. По отношение на лидера на ДПС Ахмед Доган Юрген Рот казва следното: "Той е съмнителен политик, но не е обвързан с турската мафия.

Доган е специална глава в българската история. Изненадващо той винаги оставя в сянка. Никой на Запад не знае нищо за него. Безспорно е обаче, че той изгради мощна икономическа империя.

Знае се, че е работил за ДС". Според Юрген Рот Ахмед Доган "разбира политиката като средство за лично и на партийните си другари облагодетелстване".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини