От х:

Днес в x:

Скоро и шапки-невидимки

В своята нова книга "Физика на невъзможното" професорът от Ню Йоркския университет Мичио Каку
анализира явления познати като телепортация и силово поле. Той не изключва възможността в близките стотина години да се създаде машина на времето. А принципът на работа на шапките- невидимки и маханизмът на телепатията, по негово мнение, може да се усвои още в този век, съобщава в-к Guardian.


Американският физик-теоретик с японски произход Мичио Каку е автор на няколко станали популярни научни труда, на повече от 70 научни статии и на бестселърите "Зад предела на Айнщайн", "Видения", "Хиперпространство", "Паралелни светове", съобщава "Взгляд".


В последната си книгата той разглежда фантастичните феномени в съответствие с това, каква е вероятността им те да станат реални. Според него има три типа "невъзможни". Първият включва "силовото поле", невидимостта, телепортацията, телепатията, психокинезата, киборгите, извънземните, звездолетите,
антиматерията. За тях ученът твърди, че за момента са невъзможни, но не противоречат на физичните закони и всичко това може да стане реалност през този или следващият век.


Невъзможното от втори тип включва технологии, които могат да се реализират след хиляди или милиони години като пътешествие във времето, паралелните светове. Навъзможното от трети тип включва това, което противоречи на съвременните физични закони като вечният двигател и предвиждането на бъдещето.


Ученът твърди, че в днешно време физиците извършват доста успешни опити по телепортация. С негова помощ е телепортиран фотон на разстояние 89 мили от Ла Палма до Тенерифе (Канарските о- ви).


Каку предполага, че до сега никой не е срещнал пътешественик във времето, защото те могат да стават невидими. По негова преценка тази технология вероятно ще бъде усвоена първа. Най-обещаващото в това отношение е създаването на нов метаматериал, който не дава отражение и прави обектите невидими.


Относно срещата с извънземни, според ученият ще се осъществи в близките десетилетия. "Ние сме
сканирали около 1000 звезди, а това е нищо в сравнение с мащабите на Вселената", казва Каку."Все още предстои събраната информация да се анализира и това дава повод за оптимизъм и
надежда, че ще влезем в контакт с извънземни." В последните години прафесорът се изязава като
футуролог, а предсказанията му често се сбъдват.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини