От х:

Днес в x:

Jaguar и Rover станаха индийски

Американската автомобилостроителна компания Форд мотър днес потвърди официално продажбата на марките Ягуар и Ленд Роувър за 2,3 млрд. долара в бори.

След приключване на сделката Форд (Ford Motor) ще вложи около 600 млн. долара в рекапитализация на пенсионните фондове на своите подразделения, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Прехвърлянето на собствеността върху марките се очаква да приключи до края на второто тримесечие.

Купувачът - индийската компания Тата моторс (Tata Motors) обяви, че очаква промени в заетостта на работещите за 16 000 души в Ягуар (Jaguar) и (Land Rover) във Великобритания.
Първоначално новината за сделката се очакваше в началото на март, но бе отложена за днес, тъй като двете фирми трябваше да обсъдят отношенията си, включително и обмена на технологии, защото Форд доставя двигатели и части и за двете марки автомобили.

От 2000 година индийският конгломерат Тата е похарчил 3 милиарда долара за закупуване на компании по цял свят.

В Индия Тата е промишлен колос с 96 филиала. Дейността им минава от производство на чай, камиони, металургия, химическа промишленост, телекомуникации до информатика и финансови услуги.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини