От х:

Днес в x:

Национален конкурс за най-големия български фен на Индиана Джоунс

За да отпразнуват предстоящата премиера на четвъртия филм за приключенията на най-известния археолог в света, Прооптики България и Paramount решиха да потърсят най-големия български фен на Индиана Джоунс!

С тази цел на 1ви март стартира национален конкурс за есе на тема "Модерната легенда Индиана Джоунс", в който могат да участват всички фенове на култовия герой, навършили 14 години. Кандидатите трябва да докажат с не повече от 1000 думи, че именно те заслужават тежката корона на най-големия български фен на Индиана Джоунс! Творбите ще се приемат до 15-ти април 2008 г. на indy@prooptiki.bg или на адрес: София 1111, ул. Николай Коперник 21, офис 1, за Прооптики България. Пълните правила на конкурса са достъпни на официалния сайт на филма www.kingdomofthecrystalskull.bg. На 1-ви май там ще бъдат обявени и петте най-добри есета.

Но наградата съвсем не е само морална - големият победител ще получи уникалния шанс да бъде сред първите хора в света, които ще видят "Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп" на големия екран! Той и десет негови приятели ще имат своя собствена ВИП прожекция на филма ден преди световната му премиера.

Петте най-добри есета пък ще бъдат наградени с оригинален плакат на "Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп", отпечатан на луксозна хартия и поставен в стилна черна рамка. Ценната картина е рисувана от легендарния холивудски художник Дрю Струзан, под чиято четка са се родили плакатите на първите филми от поредицата, както и на десетки други култови ленти, сред които Междузвездни войни, Извънземното и Завръщане в бъдещето.

Всички есета ще бъдат оценявани от истински майстори на думите и заклети киномани: Весела Николаева, главен редактор на списание Екран; Боби Лазаров, репортер на bTV и страстен поклонник на Индиана Джоунс; Диана Томова, кино критик на Програмата; Катя Лимончева, кино критик на Cinefish.bg.

Режисьорът Стивън Спилбърг се завръща зад камерата, заедно с голямата звезда на оригиналната трилогия Харисън Форд. В звездния актьорски екип блестят още Шая Лебоф („Трансформърс", „Дистърбия"), Кейт Бланшет („Властелинът на пръстените", „Елизебет: Златният век"), Рей Уинстън („От другата страна", Беулф"), Карън Алън („Индиана Джоунс и Похитителите на изчезналия кивот"), Джон Хърт („V като Вендета", „Хелбой II") и Джим Бродбент („Мулен Руж", „Хрониките на Нарния: Лъвът, Вещицата и Дрешника").

Четвъртото приключение на Инди, което целият свят очаква със затаен дъх вече повече от 20 години, тръгва по кината в София и страната на 23-ти май 2008 г.!

Източник: kafene.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини