От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 1 февруари

В Узунджово строят завод за 240 милиона евро, челно съобщава „Новинар юг". „Кроношпан България" ще вдигне предприятие за производство на дървени плоскости край хасковското село. Министерският съвет е дал зелена светлина на проекта.

В Стамболово първи хоспис през март, е озаглавена водещата публикация. Мобилни лекарски кабинети ще оказват помощ по адреси на всички нуждаещи се в общината.

2 200 000 лева за полицията в Хасково, друг акцент от първа страница на вестника. Осигурени са средствата за изграждане на новото полицейско управление и за подобряване на сградния фонд на ОДП и областната дирекция на пожарната. Това съобщи вчера замминистърът на вътрешните работи Раиф Мустафа, който присъства на полицейския отчет за 2007 година.

Обиден атакист съди журналист за 10 000 лева, четем на трета страница. Трендафил Райков е предявил иск към издателя от Харманли Иван Атанасов, посетители във форума го нарекли политически хамелеон.

И още от заглавията в броя днес: Върховният съд нищи касирането на кметския вот в Хасково. Цигарената продаде базата край „Батак" за 360 000 лева.Свиленград осъди геноцида срещу българите и арменците.

Скандален текст в учебник вбеси родители, информира челно „Хасковска Марица". Стиховете от неизвестен автор са в учебниците за 4 клас. Не е нормално 10-годишни деца да пеят за крилати кебапчета, скелети и умиращи коне, коментира майка. Не можем да изолираме децата от чалгата по кабеларките, твърдят издателите на пеенката за 4 клас.

Къщи в хасковските села стават хит, е темата на публикация от втора страница. Скъпите жилища в града направиха атрактивни селските имоти. Все повече хора търсят къщи в близките до Хасково населени места.

Приз за инвеститор и износител №1 връчва Хасковската търговско-промишлена палата, пише още „Хасковска Марица". На традиционната за Трифон Зарецан церемония тази вечер в Хасково ще присъства вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини