От х:

Днес в x:

Над 2 млн. лв. за ново полицейско управление в Хасково

Зам.-министърът на вътрешните работи Раиф Мустафа присъства на годишните анализи на Областна дирекция "Полиция" и Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково.

Преди да коментира годишните отчети, зам.-министър Мустафа съобщи, че за 2008 година са осигурени 2 200 000 лева за изграждането на новото полицейско управление в Хасково и за подобряване на сградния фонд на двете дирекции.

Раиф Мустафа даде положителна оценка за работата на полицията и пожарната. Беше отчетено намаляване на регистрината престъпност с 312 престъпления за годината и значително увеличение на разкритите престъпления. Докато през 2006 година са разкрити 53,74% от извършените деяния, то през 2007 година са разкрити 56,66%.

Зам.-министърът е подчертал, че основният проблем пред полицейските служители продължава да бъде противодействието на домовите кражби.

Той е заявил, че очаква от полицейските ръководители и от местната власт да осигурят подходящи условия за работа на полицейските инспектори, а те от своя страна трябва да познават хората в обслужвания район, да са в състояние да подават информация и да контролират движението на криминалния контингент, за да бъде предотвратявано извършването на престъпления.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини