От х:

Днес в x:

Началникът на свиленградското разузнаване с награда от Световната митническа организация

С приходи от над 72 милиона лева митница Свиленград отчита 120 % изпълнение на финансовия си план за 2007 година. Най-съществени са приходите от ДДС при внос. 26 100 лева акциз са платили за година ракиените казани в Хасковска и Кърджалийска области.

Съставени са над 2 800 акта, основно за контрабанда, 2 600 от тях са за нелегален трафик на цигари, 562 000 кутии са конфискувани.

Задържани са близо 46 килограма злато и над 40 килограма сребро, съобщи за Дарик началникът на митницата Стефан Марашев. Сред мащабните разкрития на свиленградските митничари е и засеченият опит за трафик на над един милион щатски долара. При 18 разкрити опита за контрабанда са задържани близо 500 килограма наркотици, над 450 килограма от тях са хероин. Повече от 2 милиона са задържаните маркови стоки.


Със сертификат за заслуги от Световната митническа организация е отличен началникът на отдел Митническо разузнаване и разследване на наркотрафика Станислав Таушанов. За работата си през годината свиленградската митница и четирима нейни служители са наградени от Агенция „Митници". Двама свиленградски митничари са наказани за неефективен контрол.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини