От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 30 януари

На всеки пълнолетен по кола, отчита водещата публикация на „Новинар юг" днес. Почти 70 000 стигнаха автомобилите в Хасково. Само за 2007 година са купени нови 7400 возила.

Грипна епидемия до една седмица, прогнозира следващо заглавие. Двойно повече болни от грип са прегледали местните лекари през последната седмица в сравнение с предходната. От 55 болни на 10 хиляди души, пациентите са нарастнали на 98.

Бракониер на съд за 154 акации, четем на трета страница. 65-годишният Иван Ботуров използвал дървесината за строителство на обор в стамболовското село Царева поляна. Незаконната сеч е установена от горски стражари. Мъжът вече е предаден на дознанието.

Кръшкаш от налог за МПС, отнасяш двоен данък имот, предупреждава шефът на общинската финансова дирекция. Гражданите, собственици на автомобили, които регистрират колите си данъчно в друга община, трябва да променят и адресната си регистрация, обяснява Димо Маринов. По този начин те ще бъдат облагани със 100 процента данък недвижима собственост, която притежеват в Хасково.

За 10 години само един доктор със специалност педиатър, е голямото заглавие от първа страница на „Хасковска Марица".Националната асоциация на специалистите по детски болести предупреждава, че до няколко години в педиатричните отделения и доболнични практики няма да останат квалифицирани лекари.

Шофьор отмъкна 5 тона слънчоглед от шефа си, челно съобщава вестникът. Джумей Рамадан продал стоката за 2000 лева на дребен прекупвач.

По американска военна технология градят завод за отпадъци в Свиленград, пише още „Хасковска Марица". В завода на площ от 2,3 декара, според „Краун интернешънъл", ще бъдат вложени около 25 милиона евро.

И акцентите от седмичника „Тракия": Пребазирането на Нервно и Детско в димитровградската болница „Света Екатерина" е наложително според Здравната комисия на Общински съвет. „Медицински център"- в стрес.

34 пощенски клона в областта приемат декларации за доходите от миналата година.

Четирима са канидатите за кметски наместник на Мариино и Вулкан.

Кварталите в Димитровград с по-ниски данъци.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини