От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 23 януари

Правят кардиология за 6 милиона лева, съобщава водещата публикация на „Новинар юг" днес. В новия модерен център ще работят шестима водещи специалисти от Чехия. Кардиологията ще се намира в сградата на АГО.

„Орион" засмуква 2 декара от Кенана, челно информира вестникът. Червеният ексдепутат Златимир Орсов иска да купи от общината апетитния парцел. Молбата му е включена в дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет.

Изгоря кола на свидетел по делото „Димчеви", четем на трета страница. Фолксвагенът на Терцата пламна вчера рано сутринта в центъра на Хасково. Тенчо Тенчев беше основен свидетел по делото срещу близнаците на ексдепутата от НДСВ Димчо Димчев.

Другите акценти в броя днес: 2 нови хотела вдигат в Ивайловград. Станчев се отчита за резила на вота пред конференция на БСП на 9 февруари. В квартал „Орфей" реват от течащи покриви.

Бил Гейтс открива ІТ академия в Хасково, челно информира „Хасковска Марица". Математическата гимназия става седалище на виртуалното училище на „Майкрософт". Световни сертификати ще получават учениците, изкарали 5-месечния курс.

480 рискови язовира край Харманли, отчита водещата публикация. Липсват защитни диги при Шишманово и по поречието на Голямата река, 4 са новите пробойни по Марица.

Пенсионират директора на музея, съобщава още дописка от първа страница. Георги Граматиков ще бъде пенсиониран в средата на февруари.

С 12 на сто вдигат налозите в Димитровград, четем на втора страница. Предложението за повишаване на местните данъци и такси е базирано на инфлацията и темпа на нарастване.

И още от заглавията в броя днес: Роми се юрнаха по Марица за дърва. Данъчните работят без обедна почивка. Доматите с летни цени – 2 лева за килограм.

И акцентите от седмичника „Тракия" в сряда: Меричлерска пак дави квартал „Изгрев". Около 200 са пострадалите от придошлата река.

Избирателната комисия отстрани кмета на Крум. Пълномощията на Георги Ангелов са прекратени заради влязла в сила условна присъда.

Студът извади от строя парното на три градини в Димитровград. С 28 500 лева ще обследват за енергийна ефективност сградите на 17 детски заведения в общината.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини