От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 22 януари

Фирма бутна дига на Марица, е голямото заглавие от първа страница на „Новинар юг". ЕТ „Окай", нает от държавното „Водно стопанство" да сече тополи в коритото на реката, застраши Симеоновград с наводнение. След сечта машини на фирмата са направили просека в защитната дига, висока 1,5 метра и широка 3 метра, за да извозят по-лесно материала.

Кубик вода с дърва=120 лева, челно констатира вестникът. Пунктовете за продажба на дърва за огрев мамят клиентите си. Заедно с твърдото гориво купуваме и водата, която то е поело. По Българския държавен стандарт кубик пространствена дървесина за огрев трябва да тежи 365 килограма. В хасковските складове обаче сега той тежи между 500 и 700 килограма. Твърдото гориво е напоено с вода, тъй като умишлено се съхранява на открито.

Лекари чуха за протеста си от репортерите, съобщава следващата публикация. За пореден път протестите на лекарското съсловие вчера протекоха по схемата тука има, тука няма. Някои чуха за протеста от репортерите, други си залепиха на вратата лист с надпис „Ние стачкуваме", а трети спряха да пишат рецепти за един час.

Другите акценти в броя днес: С 23 сантиметра вдигна нивото си река Харманлийска. Кметът на Крум обжалва отстраняването си в съда. 15 на сто от Хасковско защитена площ за птици.

Само ортопедията протестира, останалите пас, отчита водещата публикация на „Хасковска Марица". Никой нищо не ни е казал, оправдаха се лекарите в Хасково.

Паник-бутони и въоръжена охрана в „Обищниски приходи", е озаглавена следващата дописка. От вчера стаите на всички служители в дирекцията са оборудвани с паник-бутони, също от вчера охранителите на общинската служба са въоръжени. Засилените охранителни мерки са във връзка с инцидента, при който баща и син нахлуха при шефката на отдел „Обслужване" и й нанесоха побой. Причината за побоя се оказа факта ,че от дирекцията са подали искана от съда информация по гражданско дело.

Инструктори съдят министерство, пише още „Хасковска Марица". Инструкторите по авто-мотоподготовка от близо 60 фирми в областта ще съдят наредба № 37 на Транспортното министерство, според която всички учебни центрове трябва да въведат компютърно обучение за курсистите. Това, според инстуркорите, ще оскъпи двойно шофьорският курс, който сега е около 400 лева в Хасково.

И още от заглавията в броя днес: Заради топлото време реки и язовири под 24-часово наблюдение. Рискова операция спаси бебе и родилка на Бабинден. Засега няма епидемия от грип в Хасково. Спешно бистрят Наредба за местните данъци в Димитровград.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини