От х:

Днес в x:

Обмислят пускането на четвърти мобилен оператор

Комисията за регулиране на съобщенията заяви днес, че в рамките на няколко месеца ще стане ясно дали ще допусне излизането на четвърти мобилен оператор на българския пазар, предаде агенция Ройтерс.
От комисията подчертаха, че след допитване до заинтересованите страни и обществеността до края на следващия месец ще бъде изготвен доклад върху това дали страната има нужда от още един оператор.

Според последни проучвания на Телеком Австрия, навлизането на мобилни услуги у нас надхвърля 130 %.


Припомняме, че в края на ноември телекомуникационната компания Max Telecom подаде кандидатура за лицензия. Ако тя бъде одобрена по всяка вероятност ще стане четвъртият мобилен оператор.


Мтел и Глобул подадоха заявления до комисията, че желаят да използват едни и същи честоти с цел разширяване на дейността си. Според анализатори обаче остатъчната свободна честота няма да е достатъчна за запазване на високо качество на предлаганите услуги.



От Max Telecom, които първи у нас въведоха услугата WiMax мрежа, коментираха, че лицензът за GSM оператор сам по себе си не е достатъчен, тъй като компанията се стреми да предлага комбинирана услуга от WiMax мрежа и GSM услуги едновременно.
Източник: money.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини