От х:

Днес в x:

Бъдещият Mercedes S-Class ще бъде F700

Когато Mercedes Benz представиха доста странния прототип F700 миналата година по време на автомобилното изложение във Франкфурт, имаше много спекулации, че това е само едно безсмислено упражнение по автомобилен дизайн. Явно обаче не е било така според хората, близки до проекта.



Според последни материали в чуждите медии технологията и дизайнът в този автомобил вероятно ще бъдат ползвани в следващото поколение на S-Class, което трябва да бъде показано през 2012 година.



Ако компютърните графики, които са показвани в Интернет пространството, са верни, то бъдещият S-Class ще бъде доста силно повлиян от дизайнерската студия F700. Mercedes описваха F700 като "футуристична интерпретация на класически седан", което само по себе си означава, че прототипът ще се превърне във вдъхновител на най-дълго продавания седан на Mercedes.



Подобно на настоящия модел, новата кола ще се предлага с къса и с дълга база, като за задвижване ще се ползват двигатели V6, V8 и V12. Съответно техните варианти ще бъдат с и без турбо.



Новото в гамата обаче ще бъде тунингован четирицилиндров модел. Mercedes всъщност ползваха именно F700, за да представят новия двигател, наречен DiesOtto, който намеква какво да очакваме от новия S-Class.



Mercedes всъщност ползваха F700, за да представят и своето ново активно окачване PRE-SCAN - система, която преглежда пътя пред колата посредством два лазера и автоматично нагласява окачването, за да му подхожда.



Друга екстра е новата система SERVO-HMI (Human Machine Interface), която представлява виртуален асистент, с който водачът може да разговаря. Очаквайте да видите тези системи в новия S-Class, както и други бъдещи модели.



Към гамата ще се присъедини и серия хибридно-електрически дизелови модели с литиево-йонни батерии. Двата прототипа на настоящия S-Class с новата хибридната задвижваща система бяха представени по време на автомобилното изложение във Франкфурт.



Най-ефективната версия, S300 Bluetec Hybrid, е задвижвана от четирицилиндров хибриден двигател, произвеждащ 224 к.с. и максимален въртящ момент от 560 Нм. Разходът на гориво е повече от впечатляващ - всъщност изглежда невъзможен за толкова голям автомобил - 5.6 л/100км

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини