От х:

Днес в x:

Най-добрите устройства на 2007

Измина още една година, белязана от знака на технологиите. През 2007г. се появиха десетки изобретения, които се радваха на голям интерес, но са малко тези, които наистина оставиха потребителите без дъх.
Едно от най-забележимите устройства на 2007г. без съмнение е Apple iPhone. Според разработчиците, продуктът променил изцяло разбирането за това как трябва да изглежда и работи мобилният телефон. Един от малкото му недостатъци е, че може да се използва само в мрежата, с която фирмата има договор. Изборът на оператор за България се очаква да стане ясен едва тази година.



Цифровия фотоапарат Nikon Coolpix S51c стигна далеч, благодарение на своите безжични мрежови възможности.



FlyTech Dragonfly на компанията WowWee е първото радиоуправляемо летящо насекомо. То представлява водно конче, което изглежда съвсем като истинско и се движи, като размахва крилата си. Устройството може дори да пикира или да пуска бомби и тежи едва 30 гр. Вградената акумулаторна батерия се зарежда за 20 минути и позволява 6-минутен непрекъснат полет.



Миналата година на пазара се появи и първият телефон, с характеристики на цифров фотоапарат. Невероятният LG Viewty е с 5 камера, оптика Schneider-Kreuznach и записва със 120fps. Името му идва от новата дума в английския ърбън речник viewtiful, която означава повече от хубав, невероятен.


Toshiba пусна първия в света ноутбук с HD DVD записвачка. Моделът Qosmio G40 е със 17-инчов WUXGA (1920 x 1200) дисплей, 2.2GHz T7500 Core 2 Duo процесор, до 400 гигабайта твърд диск и до 4 гигабайта RAM. Освен това, лаптопът има HDTV тунер и HDMI-изход. Цената му е 3500 долара.



Samsung YP-Р2 се оказа един от най-добрите плеъри на компанията. Моделът е с дебелина 9,9 мм, 3` LCD дисплей и Bluetooth. Видеозаписите са с DVD качество и са показвани със скорост 30 кадъра в секунда. Устройството има вградено FM радио, микрофон и говорител. Батерията му издържа около 35 часа слушане на музика.



До скоро единственото неудобство на Skype беше това, че за да го използвате пълноценно, трябваше да използвате компютър, слушалки и микрофон. След като телефонът Netgear SPH200W Wi-Fi Skype Phone стана факт, това не е задължително. Моделът е с инсталиран софтуер, който ви позволява да се свържете с акаунта си и да водите безплатни разговори в Мрежата, стига да сте в зона с безжичен интернет.


И разочарованията...
Един от най-големите технологични провали на изминалата година се оказва MP3 плеърът на Microsoft - Zune. Той трябваше да бъде конкурент на Apple iPod, но е едва на четвърто място по продажби на пазара за музикални устройства.
За всеки продаден Zune, от Apple продават около 30 iPod-a.
Източник: monitor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини