От х:

Днес в x:

Най-накрая отвориха прохода Шипка

За първи път тази сутрин седмица след падналия в страната обилен сняг проходът Шипка бе отворен за всички автомобили без ограничения.

Той беше затворен на 2 януари за повече от 60 часа. След като снеговалежът спря, транспортните власти започнаха да пропускат колите, без тежкотоварните с ремаркета и полуремаркета.

Пътят през планината е почистен, опесъчен, температурата е минус 3 градуса, снежната покривка е около 110 сантиметра, съобщиха от дежурната част на Областното пътно управление.

Обстановката в Габровско постепенно се нормализира. Няма селища без ток и вода. По направленията от Габрово към Севлиево, Трявна и Дряново автобусите се движат при зимни условия по разчистени и опесъчени пътища, информираха от местния съвет за сигурност и управления при кризи.

От понеделник по инициатива на кмета на Габрово Томислав Дончев с пожарникарски стълби се отстраняват огромните ледени висулки по общински сгради в централната градска част.

От общината припомнят, че собствениците на частни сгради трябва да почистят висулките без да създават опасност за преминаващите по пътя граждани.

Десетки коли, паркирани на непозволени места, затрудняват работата на шестте снегопочистващи и опесъчаващи машини, които работят в града.

От общината призовават гражданите да освободят пътя, да не паркират около съдовете за смет, да ограничат използването на лични автомобили до нормализиране на зимната обстановка в града.


Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини