От х:

Днес в x:

Рожденият ден на Елвис ще събере феновете му и в България

С концерти, благотворителни събития, специални обиколки и празненства в имението на Елвис "Грейсланд", обществеността на Мемфис, Тенеси и всички фенове на Елвис от цял свят ще почетат паметта на Краля в продължение на цяла седмица.

Представители на Елвис фен-клубове от цял свят ще се съберат за ежегодната си среща. Мемфис ще се превърне отново в неузнаваем празник на рок-енд-рола и поп културата, създадена от Елвис.

Духът на Краля и неговата музика ще бъдат съживени с многобройни инициативи и събития като специални колекционерски изложби, ди-джей партита в автомобилния музей на Елвис, вечерни госпел акапели, дори тематични баскетболни двубои.

На традиционната ежегодна церемония за пръв път тази година ще присъства и бившата жена на Елвис - Пресила Пресли, която заедно с кмета на Мемфис и неговия оригинален бенд ще обявят 8 януари за "Ден на Елвис Пресли" и ще разрежат тортата в чест на Краля.

Броени седмици преди шоуто си в София, членовете на Т.С.В. Band - оригиналният бенд на Елвис, Джеймс Бъртън, Глен Хардин и Рони Тът, ще отпразнуват рождения ден на Краля като специални гост-музиканти в грандиозния концерт The Elvis Presley Birthday Pops в Мемфис.

В качеството си на колеги, приятели и съвременници на Елвис, музикантите от Т.С.В. Band ще участват и в екслузивно вечерно събитие в имението "Грейсланд", в чест на неговата музика и легендарна житейска история.

T.C.B. Band - групата, която съпровожда Краля на рока - Елвис Пресли във времената на върховата му слава от 1969 до 1977 година, ще пристигне в София, за да изнесе уникален шоу-концерт.

Концертът ще се състои на 30 януари 2008 г. в зала 1 на НДК и ще пресъздаде атмосферата на емблематичните спектакли на Елвис в Лас Вегас през седемдесетте години на миналия век.

Заедно с австрийският певец и артист Денис Джейл (Dennis Jale) и неговите атрактивни музиканти от The Jam Gang, за шоуто ще пристигнат и The Sweet Inspirations - женските бек вокали, които съпровождат Елвис не само по време на неговите концертните изяви на живо, но и при всичките му студийни записи между 1969 и 1977 год.

През август 2007 г. се навършиха 30 години от смъртта на Краля, а музиката на рок-енд-рол иконата Елвис се възражда с пълна сила, заливаща както старите, така и младите поколения в световен мащаб.

Лари Кинг посвети свое специално шоу в навечерието на 2008 г. на 30 годишнината от смъртта на Краля. С импровизиран тур на дома на Елвис, Пресила Пресли разкри едни от най-интимните и лични моменти от живота си с Елвис в екслузивно интервю с Лари Кинг на живо от имението "Грейсланд".

С възраждащата се "Елвисомания" музиката на Краля звучи все по-често в големите световни столици особено в новогодишния период. Тази година "Елвисоманията" няма да подмине България.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини