От х:

Днес в x:

Нов софтуер на Microsoft ще шпионира служителите

Ново изобретение на Microsoft, за което компанията е подала молба за патент, ще следи работниците да спазват крайните срокове и да си вършат добре работата.
Патентният документ, публикуван на 27 декември, описва програма, която ще наблюдава компютърната активност на потребителите и автоматично ще предлага помощ за разрешаване на проблеми или линкове към информационни ресурси, предава TechNews.bg.

Твърди се, че бъдещият софтуер ще позволява на шефовете да следят своите служители, за да са сигурни, че те изпълняват задачите си. Приложението се основава на "следене на централната дейност", което може да представлява всичко от "конструиране на нова рекламна кампания" до "промяна на размера на дадено изображение".

Каквато и да е функцията на програмата, според обясненията, тя ще може да следи взаимносвързани дейности, да дава съвети за изпълнението на различни задачи и ще кара работниците да вършат правилно своята работа.

Програмата дори ще може да определя нивата на производителност на различните групи работници и да посочва тези с най-ниски нива на продуктивност.

След тяхното идентифициране компаниите ще могат да ги обучават допълнително, да им дават други задачи или в краен случай да ги уволняват, тъй като не могат да се справят с работата.

Въпреки всичко обаче, новата програма може и да не е неблагоприятна за работниците. Освен че ще показва кои са лошите служители, софтуерът ще посочва на шефовете кои са и добрите, което може да доведе до повече бонуси и повишения за тях.

Системата ще може и да намира подходящия служител, който да помогне на свой колега в изпълнението на дадена задача.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини