От х:

Днес в x:

Предлагаме летище „Узунджово“ на Китай

Летище Узунджово ще бъде предложено като добра зона за инвестиции на бизнес форум в Китай през юни.

Хасковският депутат Делян Добрев ще използва възможността да презентира зоната край Узунджово за изграждането на логистично летище по време на присъствието си на форума, който е част от негово делово посещение в Китай от 2 до 12 юни.

Той уточни, че се очаква всеки момент прехвърлянето на летището и още три военни имота от МО на община Хасково. Двата от тях са над ДНА, другите два са именно пистата и още 922 дкр. прилежащ терен край нея, уточни народният представител.

Добрев посочи, че документацията по прехвърлянето е в кабинета на областния управител на Хасково Станислав Дечев и само се чака решението за това от МС.

Остава и идеята за ситуирането на база за утилизацията на стари самолети, продължават разговорите в тази посока с една от водещите авиокомпании в Европа.

За другата голяма чужда инвестиция в региона, за която се заговори преди месец - проектът за кравеферма, метанстанция и производство на люцерна, в която се очакват вложения от около 10 млн.евро, на терена на бившето военно летище край с. Малево, Добрев посочи, че също се правят стъпки напред. Той припомни, че преди десетина дни инвеститорите са представили идеите си пред земеделския министър Десислава Танева. На срещата, на която е присъствал и областният управител на Хасково, министър  Танева категорично е дала подкрепата си за намеренията и е обещала, че воденото от нея ведомство ще съдейства с експертната подкрепа, като изрично е подчертала, че животновъдството е приоритетен сектор за правителството. 

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини