От х:

Днес в x:

АБВ започна сдружаване с други малки партии

АБВ прави политически и парламентарен съвет с представители на Народен съюз и „Гергьовден”. Това обяви на пресконференция съпредседателят на ПГ „Български демократичен център” Светлин Танчев.

В пресконференцията участваха също патриотът Слави Бинев и зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Припомняме, миналата седмица лидерът на АБВ Първанов бе в парламента и се срещна с представители на малките парламентарни групи, сред които и БДЦ.

Съветът ще има за цел да контролира действията на изпълнителната власт, да организира публични и политически дебати по значими за обществото проблеми.

Танчев коментира, че е нужен по-продължителен дебат за това какъв президент на страната е необходим.
„Не смятаме, че е нормално в последния момент да се извадят едни лица и в рамките на 30 дни президентската кампания да приключи”, каза още той.

Слави Бинев коментира, че правилникът на Народното събрание има дефект по отношение на възможността за създаване на съюзи.

От своя страна зам.-председателят на АБВ Румен Петков допълни, че тук присъстващите парламентарни и извънпарламентарни сили не изчерпват мандата на един такъв съвет.

Сред приоритетите на съвета ще е подготовката на общи законодателни инициативи. Предвижда се и внесените досега законопроекти да бъдат изтеглени, за да бъдат огледани именно от състава на новия политически съвет.

Основните приоритети в работата на съвета ще са съдебна реформа, борба с корупцията, анализът на предложените промени в изборното законодателство, социална и демографска политика.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини