От х:

Днес в x:

20 напират да стават спасители, 56-годишен грабва буя

    20 са мераклиите да станат спасители тази година. Преобладаващата част от кандидатите са младоци по на 17 години. Те са привлечени от идеята да заработят по някой лев през ваканциите. По думите на някои от тях спасителите на морето си докарват около 600-700 лв. с осигурена храна и нощувки.

    Най-възрастният за спасител бе 56-годишният Иван Ангов, който е учител по физическо възпитание и спорт в гимназията по лека промишленост. Мъжът обясни, че иска да премине курса за спасители, за да може да води допълнителни часове, които са заложени в програмата по физическо, вместо да наемат външни преподаватели.

    Всички мераклии днес преминаха приемен изпит за курса за спасители. Всички мераклии трябваше да изплуват 50 м свободен стил за максимум 55 секунди, както и дистанция от 25 м бруст без време, т. е. една дължина на басейна. Всички преминали успешно днешното сито ще могат да започнат курс за спасители на басейн, който струва 273лева. Изпитът ще бъде на 15 юни. Желаещите да станат спасители на море ще трябва да преминат надграждащ курс и да доплатят 151 лева. Спасителите на плажа ще трябва да минат и финален изпит на 30 юни.

    Предишни години сред мераклиите за спасители имаше и по няколко жени. Тази година обаче представители на женския пол нямаше.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини