От х:

Днес в x:

Оправданият в Хасково за убийство Младен осъден на 6 г. от ВКС

    Окончателна присъда от 6 г. затвор получи Младен Младенов от село Корен, който бе оправдан от съда в Хасково за изнасилване и убийство на 78-годишната Милка Стефанова. Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

    Съдебната сага с Младен Младенов започна още през април 2011 г., когато бе арестуван за изнасилване и убийство на възрастната жена. През годините обаче делото претърпя няколко драматични обрата. На първа инстанция в Хасковския окръжен съд 35-годишният мъж бе оправдан по повдигнатото му обвинение за брутално изнасилване и убийство. След протест на присъдата от прокурора по делото Дарина Славова, делото претърпя обрат в Апелативния съд. Пловдивските магистрати осъдиха младият мъж, но Върховният съд им върна делото, където отново бе признат за виновен за убийство по непредпазливост и умишлено нанасяне на тежка телесна повреда и последвала смърт. Младен получи 6 години затвор. На последна инстанция във Върховния касационен съд присъдата е потвърдена.

    За много магистрати обаче и оправдателната присъда, и окончателната, са изключително изненадващи. По делото бяха представени редица доказателства. Беше правена и ДНК експертиза на косъм от боксерките на Младен, който се оказа, че е от баба Милка. Адвокатите му обаче бяха на мнение, че въпросният косъм е бил открит на по-късен етап и изразиха съмнения за неговото подхвърляне сред доказателствата по делото. Какви са мотивите на върховните магистрати обаче не станаха ясни, тъй като решението няма да бъде публикувано на сайта на съда, заради използваните СРС-та.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини