От х:

Днес в x:

8-годишната Василена отказа летен лагер, дарява парите за Жоро

    8-годишната Василена Андреева от Хасково се отказа от летния лагер на Пампорово, за да помогне за лечението на журналиста Георги Христов. Колегата страда от рак на дебелото черво с разсейки в черния дроб и се нуждае от животоспасяващи процедури в чужбина, които струват около 40 000 евро.

    Ученичката от училище “Св. Климент” отказа лагера и дари предвидените за това средства – 200 лева, за кампанията #спасижоро.

    “Научих от мама за състоянието на батко Гошо. Те ми разказаха, че негови колеги и приятели събират пари да се лекува в чужбина. Много исках да отида на лагера в Пампорово, но реших, че трябва да помогна и аз”, разказа Василена, която наесен ще бъде във втори клас.

    “Не сме й влияли. Тя сама си реши. Вечеряхме и говорехме за Георги Христов, който ми е братовчед, когато Василена каза: “Мамо, аз няма да ходя на лагер. Искам да дадете паричките за батко Гошо”. Това разказа майката на момичето – Йовка Андреева. Тя допълни, че го правят, за да дадат пример и на други хора да помогнат, защото необходимата сума е голяма, а времето – кратко. “Жоро се нуждае не само от финансова, но и от всякакъв вид подкрепа”, каза още тя. “Всяка стотинка е важна. Сигурна съм, че ще съберем парите навреме”, убедена е майката на Василена.

    Банковата сметка за набиране на средства:

    ЦКБ АД- клон Хасково

    еPay: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG67 CECB 9790 1036 0423 00

    Набирателна сметка: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG29 CECB 9790 4036 0423 00

    ГЕОРГИ ХРИСТОВ ГЕОРГИЕВ

    Тодор Кръшков

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини