От х:

Днес в x:

Светкавични реакции: бридж, футбол, джаз и концерти за #спасижоро

Няколко инициативи са насрочени за следващите дни в подкрепа на кампанията #спасижоро. Тя е за набиране на средства, необходими за животоспасяваща процедура в чужбина за журналиста Георги Христов, която струва около 40 000 евро. Сумата е непосилна за семейството му.

Георги Христов страда от рак на дебелото черво, миналата година му бе направена операция, но за съжаление има разсейки в черния дроб. Тежката химиотерапия, на която е подложен от миналата година, не дава желаните резултати.

Първата от инициативите е още тази вечер. Събраните средства от насрочените джаз импровизации за 27 май от 19 часа в Клуб “Ралица“, ще отидат за кампанията, съобщи Димитър Русев-Мутата. Тази вечер заедно с него свирят китаристът Пламен Крумов и цигуларят Любомир Толумбаджиев.

В неделя по време на мача-реванш на стадион "Миньор" в Димитровград между футболните ветерани от Димитровград и отбора на гръцкия Комотини, също ще се набират средства. Началният час на двубоя е 15.15 часа.

За димитровградчани ще ритат Елин Топузаков, Митко Трендафилов, Дончо Донев, Динко Господинов, потвърди президентът на ФК "Димитровград" Ангел Колев. Кметът Иво Димов също ще излезе на терена, очаква се това да стори и треньорът на местния тим Христо Георгиев.

Бридж клубът в Хасково също организира благотворителен турнир в подкрепа на Георги. Жоро е един от активните състезатели по спортен бридж. Няколко години е бил партньор на колегата Божидар Събев. Участвали са заедно на градски, регионални и национални състезания. Дори няколко години в отборните турнири е имало отбор "Журналист", в който са участвали колегите Милен Вълчев, Николай Узунов и съдията Стратимир Димитров.

Благотворителният турнир започва в 19.00 часа в понеделник, 30 май, в бридж клуб „Хасково“, който се помещава в ресторанта на хотел „Оазис“ в Хасково.

От Клуба изпращат покана към всички бивши и настоящи състезатели, любители и фенове на играта. Поканени са отбори от Димитровград, Харманли, Любимец, Свиленград, ще участват и състезатели от Стара Загора.

Сред първите, които откликнаха на апела на журналистите от Хасково # спасижоро, са и ОДЗ “Звънче“ №22.

Те посвещават юбилейния си концерт по повод 25-годишнината от създаването на детското заведение, който ще е на 1 юни от 19 ч. на голямата сцена в читалище “Заря“ също на каузата за Жоро. По време на концерта ще има кутии за набиране на средства.

От 10 до 12 часа утре, събота, заместник-председателят на ОбС в Харманли Светлана Николова лично ще събира дарения в кутия за лечението на Жоро на входа на Градската градина. Светла също е журналист, бивш пиар на областната администрация. Тя също откликна на призива #спасижоро. По нейна информация на финалния концерт на конкурса "НЧ Харманли Търси Талант 2016" ще бъде обявено, че се набират средства за Жоро, там ще е и кутията за дарения. Събитието ще е на 4 юли, от 18 часа в Градска градина на Харманли.

#СПАСИЖОРО Нека всеки помогне, според възможностите си на Георги Христов.

Ако желаете и вие да помогнете, ето банковата сметка на Георги:

ЦКБ АД- клон Хасково

еPay: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG67 CECB 9790 1036 0423 00

Набирателна сметка: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG29 CECB 9790 4036 0423 00

ГЕОРГИ ХРИСТОВ ГЕОРГИЕВ

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини