От х:

Днес в x:

Съжалявам жените с бурки, ужасно е, категорична е пловдивска общинарка

Носенето на бурка е ужасно. На това мнение е общинската съветничка от Пловдив, която влезе облечена по този начин на заседание на Общинския съвет.

Пред Нова телевизия Нина Гьошева от ВМРО заяви, че чувството е много потискащо. Тя подчерта, че съжалява жените, които са принудени да носят бурки.

Припомняме, че Гьошева се появи загърната с черен копринен шал на заседанието на местните парламентаристи седмица, след като бе отхвърлено решението да се забрани носенето на бурка.

Символичната бурка е сложена в знак на мълчаливия протест на патриотите, възмутени, че на предишната сесия не са получили подкрепа на мнозинството в предложението си за забрана на бурките.

Общинарката обясни, че постъпката й е била своеобразен мирен протест срещу това, че забраната не е приета. Според нея сме достатъчно толерантни и толерантността трябва да има граница.

Гьошева подчерта, че бурката не е традиционно облекло за нашите мюсюлмани.

Общинската съветничка не била проверена при влизането си в общината и не срещнала никакъв проблем. Останала 30-40 минути с бурката.

От своя страна общинският съветник от ВМРО в Пловдив Александър Сиди коментира, че това е проблем на държавата и Европа като цяло.

По думите му сме показали колко сме недалновидни. Той изрази съжаление, че прочутата европейска толерантност действа и у нас.

„Тази европейска толерантност, която в последните години буквално е разстрелвана по улиците и взривявана по летищата. Това е пътят на радикалния ислям”, отбеляза Сиди.

Той е убеден, че радикалният ислям си пробива път в циганските махали, които са най-големите в Пловдив.

За общинаря Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив” акцията е евтин пи-ар.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини