От х:

Днес в x:

Митничари ловят цигари от резервоара на кола

    Необичаен улов на контрабанда извършиха служителите от Мобилна митническа група района пункта Капитан Андреево. Наложи им се да вадят нелегални цигари от резервоара на „Фолксваген Голф" с българска регистрация . 120-те кутии били увити в целофан и буквално плували в горивото.

    Шофьорът, български гражданин, декларирал, че пренася 400 гр. тютюн за пушене. При извършената щателна проверка обаче е разкрито и незаконно пренасяното количество.

    На лицето е съставен акт за извършено митническо нарушение, а тютюна беше задържан за митническо направление.

    При друг случай е проверен лек автомобил „Пежо", с който също пътували българи-мъж и жена. Пътниците декларирали, че носят общо един стек цигари. При щателната митническа проверка митническите служители забелязали, че в кухини от двете страни на задната седалка са укрити тютюневи изделия. След като шофьорът на автомобила отказал да съдейства за изваждането на цигарите, митническите служители се заели да демонтират корите. От двете кухини са извадени 330 кутии цигари от две марки.

    Съставен е акт за установяване на административно нарушение, а за декларираните, но превишаващи разрешения безмитен внос, цигари е издадена разписка за задържане.

     Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини