От х:

Днес в x:

Камион натресе кола с летяща скорост

    Лявото платно на влизане в кв. Болярово“ е затворено за преминаване след катастрофа, която стана малко преди 11 часа днес между лек автомобил „Фолксваген Поло“ и камион „Волво“.

    Пострадал е шофьорът на леката кола Юзгюр от село Въгларово, който беше откаран с линейка в Спешното. Все още медиците установяват състоянието на мъжа. Пораженията по стъклото на колата му предполагат, че той е с наранявания поне на главата.

    Според очевидци на сблъсъка лекият автомобил е летял с бясна скорост от Баните към Хасково. На мястото на катастрофата все още се правят огледи и полицаите снемат обяснения и изясняват ситуацията. От следите по асфалта, оставени от колата - спирачен път поне около 30 метра, става ясно и за непрофесионалист, че Полото се е движело с несъобразена скорост в населеното място. Автомобилът е бил засечен от камиона, който е идвал от Хасково и е правел ляв завой към първата пресечка на влизане в „Болярово“.

    „Бях спрял и изчаквах колата отсреща, не знам защо шофьорът наби спирачки, ако не го беше направил си минаваше безпроблемно“, разказа за ситуацията от своята гледна точка водачът на Волвото Димо Димов.

    Според очевидци обаче именно той е виновникът за катастрофата, понеже при левия завой не е изчакал според правилата движещия се насреща автомобил.

    И по двете превозни средства има огънати тенекии и са с изпочупени предници.

    Мая Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини