От х:

Днес в x:

Трима хасковски учители с „Неофит Рилски“, 11 отличени от общината

Изображение 1 от 21

    Трима учители от Хасково бяха отличени с почетния знак на министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“ за заслуги към просветата. Наградите им бяха връчени днес на площада в областния град от началника на инспектората по образование Иван Панайотов.

    „Неофит Рилски“ получиха Дарина Влайкова, преподавател по география и икономика в ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ , Коля Петрова, учител по информатика и информационни технологии в Природо-математическата гимназия в областния град и Мария Георгиева, начален учител в „Св. Иван Рилски“, също в Хасково.

    11 педагози от Хасково също получиха признание от общината за заслугите си към образованието. Отличията им бяха връчени от кмета на Хасково Добри Беливанов. Наградените са Силвия Траилова, Пенка Георгиева, Силвия Митева, Веселина Габарева, Лидия Тодева, Тонка Петрова, Тинка Милева, Сийка Перкезова, Лиляна Йорданова, Мариана Петкова, Валентин Краев.

    Тържеството за 24 май на площада днес започна с приветствия от кмета Добри Беливанов, областния управител Станислав Дечев, народния представител Евгения Ангелова, от омбудсмана на република България Мая Манолова, която също беше гост на празника.

    Със свои изпълнения пред множеството на площада се представиха певчески и танцови състави от хасковски училища и детски градини.

    Пред входа на областната администрация беше подредена изложба на клуба по фотография към Младежкия център с ръководител Славян Костов. На фотосите децата на Хасково са изобразили с телата си буквите от азбуката.

    Тодор Кръшков  

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини