От х:

Днес в x:

Направиха „Улица на буквите“ в центъра на Хасково

    Уникална „Улица на буквите“ се появи в центъра на Хасково. Атрактивната украса бе монтирана днес по повод предстоящия Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тя представлява цветно винилово платно, обагрено с букви, което се извисява над уличните лампи по пешеходната зона от Книжния пазар до паметника на Лицо. То е дълго над 30 метра и бе монтирано от фирма по заръка на община Хасково.

    Малко по-рано днес, както и през изминалите дни, деца от всички хасковски училища, детски градини и Младежкия център изписаха с телата си буквите от българската азбука.

    На 24 май пък община Хасково организира тържество на сцената на площад „ Свобода“, което ще започне в 10 часа. Тогава кметът Добри Беливанов ще връчи отличия на 11 хасковски учители. В празничната програма ще участват и над 200 деца. Участниците ще имат възможност за волна изява - песни, танци, модно ревю, рецитиране на стихотворения и други.

    До сцената на площад „Свобода“ ще бъде подредена изложба „Живи букви“ на фотоклуба към Младежки център с ръководител Славян Костов.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини