От х:

Днес в x:

Секретарят на „Заря“ Сашо Милушев с награда

Секретарят на читалище „Заря“ в Хасково Александър Милушев се нареди сред 20-те лауреати на наградата “Златен век” -печат на Симеон Велики. Той беше удостоен с нея и грамота на тържествената церемония, което се проведе на „Сцена 17” в Министерство на културата вчера.

Освен него, тази награда получи и друг представител от Хасковска област- ръководителят на Духовия оркестър в Свиленград Васил Василев.

Пианистът Атанас Куртев, композиторът Михаил Пеков, актрисата Лина Ковачева, са също носители на отличието.

С престижните награди на Министерството на културата бяха отличени творци от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност.

Наградата е за целия екип, с който работим от години, каза директорът на "София филм фест" Стефан Китанов. Той получи "Златен век" - звезда, и отбеляза, че носители на престижното отличие са и видни гости на фестивала като Тед Кочев и Никита Михалков. Сред отличените с тази награда е и Надя Тончева – преподавател в НУМСИ „Христина Морфова” в Стара Загора, която е позната на хасковската си публика от няколко издания на „Хасково Джаз“.

Писателят Георги Данаилов, която беше удостоен с наградата “Златен век” - огърлие, я посвети на своя голям приятел и голям български поет Борис Христов.

С най-високата степен на наградата на МК - "Златен век" - огърлие, бяха удостоени още четирима видни дейци на изкуството и културата. Поетът Иван Цанев вместо реч каза най-краткото си стихотворение - "Водопад". Режисьорът Кирякос Аргиропулос, директор на Столичния куклен театър, посвети наградата си на всички наши дейци на кукленото изкуство през годините, сред които той се чувства "капка в морето".

Мая Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини