От х:

Днес в x:

Търсят областен управител на Хасково за 1 юни

Областният управител Станислав Дечев търси областен управител на Хасково за един ден. Това ще бъде победителят в конкурса за есе на тема “Нашата област – нашите мечти”, който губернаторът обяви по повод Деня на детето 1 юни. В него могат да участват ученици от 8 до 12 клас, а победителят ще управлява областта за един ден, “с всички произтичащи от това правомощия и отговорности”, пише в съобщение от областната администрация.

Ученическите произведения трябва да бъдат предадени до 20 май в администрацията – или лично, или на електронния адрес. Те ще бъдат оценявани от жури, в което ще участва представител на Областна администрация, на РИО на МОН и експерт по български език и литература. Най-доброто есе ще бъде публикувано на фейсбук страницата на Областна администрация Хасково.

Остават два дни до края и на конкурса „Хасковска област през детските очи“, напомнят от администрацията. Той също е обявен от областния управител по повод Международния ден на детето 1 юни. Конкурсът за снимка е за учениците от 1 до 7 клас. „Вече сме получи много красиви, дори бих казал професионални снимки от Хасково, Свиленград, Харманли. Сигурен съм обаче, че и много други деца ще се включат в конкурса“, каза областният управител Станислав Дечев. Снимките на децата ще се публикуват във фейсбук страницата на Областна администрация. Идеята учениците сами да направят снимки там, където обичат да играят, да се разхождат, да се срещат с приятели, да се забавляват. Ако на снимките има деца под 18 години, фотосите ще бъдат публикувани, само ако са придружени от Декларация за съгласие, подписана от родителите.

До 20 май може да изпращате Вашите снимки на имейла на областна администрация: oblast@hs.government.bg. Те трябва да са придружени от информация за името на автора, възраст, учебно заведение, населено място, информация за това къде е направена снимката и информация за контакт с участника в конкурса.

Снимките ще бъдат качени на фейсбук страницата на Областна администрация на 21 май. От 21 май до 30 май вкл. ще се гласува във фейсбук за любима снимка чрез харесвания. Така децата и приятелите на Областна администрация в социалната мрежа сами ще излъчат победителя в конкурса.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини