От х:

Днес в x:

Поредно признание получи за таланта си Атанаска Тенева

Поредно признание за таланта си получи Атанаска Тенева. На  Международния конкурс за млади поп и рок изпълнители „Нота по нота” в Пазарджик Нани завоюва второ място в трета възрастова група при огромна конкуренция. Мая Райкова от БНР, Маргарита Хранова и Мариана Попова оценяваха изпълненията на кандидатите за музикална слава. Освен тази награда Атанаска получи и „Гранд при” на Алтернативното жури. То  се състоеше от музикалните педагози на участниците  и мнозина от тях признаха, че фаворит им е била именно нашето момиче.

„Малко късно започнах да получавам награди –отбеляза Нани – но по-добре късно… Сега предстои още едно изпитание – конкурсът в Бургас.

Въпреки тежката надпревара и дългия ден, тя остана до късно пред телевизора в събота, за да проследи участието на любимката си Поли Генова на Евровизия.

„Да участваш на Евровизия е мечта за мнозина – сподели Нани – По едно време Поли беше втора и аз си помислих, че може да има нещо съдбовно в това, че двата конкурса бяха в един ден.

Питам я дали можем скоро да очакваме да изпее песента, която стана четвърта на европейския конкурс? Насето не дава конкретен срок, но вече знае, че песента има синбек и казва, че би била щастлива да я представи на сцена заедно с модерен балет.

Сподели още, че е щастлива да пее. „Понякога се чудя на някои педагози, които стресират децата с изисквания и упражнения на всяка сричка от песента. Те им отнемат радостта вместо да ги мотивират и вдъхновяват. За мен е важно да покажеш емоция и да я предадеш на публиката.”

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини