От х:

Днес в x:

Кои зодии не трябва да разказват вицове

Овен

Не им давайте думата

Един от най-добрите ни хумористи - Чудомир, е роден под знака на Овена. Той обаче е изключение. Повечето представители на този знак са хора с леко грубовато чувство за хумор. Накарайте ги да ви разкажат виц и най-вероятно ще получите някоя мръснишка история. Накрая ще направят и грешка номер едно в разказването на вицове - ще се разсмеят гръмко на собствената си шега. Да не говорим, че от тях може да се очаква и едно от най-големите прегрешения - да кажат брадат виц. Най-добре не им позволявайте да ви казват вицове.

Телец

Не ги бива много-много

Слава Богу, те си знаят, че не ги бива много-много и не настояват да са душата на компанията. Има и изключения - като тв водещия Джей Лено например. Но дори и Телците с по-слаби комедийни умения понякога успяват да изръсят такъв бисер, който да се предава след това от уста на уста, докато се превърне в градска легенда. Като цяло обаче чувството им за хумор е леко просташко и като нищо ще се окажат хората, които се смеят най-силно на шегите на Овена. Да не забравяме обаче, че един от най-смешните писатели - Джером К. Джером, е Телец.

Близнаци

Обичат черния хумор

Най-сетне хора, на които може да се разчита, че ще се разсмеят до сълзи, когато им разкажете хубав виц. Като интелигентни и животрептящи социопати те имат чудесно чувство за хумор. Близнаците не са от тези, които ще кажат: “Какво? Нещо не схванах.” Те самите са големи подигравчии, но го правят не от злоба, а от жизнерадостна закачливост. Обичат черния хумор и могат да разказват вицове, без да оплескат историята. Не са гениални хумористи, но спокойно може да им се позволи да вземат думата и да споделят с веселата компания до три вица, не повече.

Рак

Смешни са...

Има нещо смешно, когато Рак разказва виц. И то е начинът, по който неудържимо се разсмива, когато по средата на вица осъзнае, че е забравил какъв е краят. Иначе са остроумни, имат тънко чувство за хумор и самоирония. Те са сред най-интелигентните в зодиака и с тях няма да скучаете. Неприятното е, че вместо остроумие обикновено използват хаплив сарказъм, постепенно преминаващ в откровени злобни нападки. Това последното зависи и от количеството поет алкохол, ако сте седнали с тях на масата. Американският хуморист Дейв Бари е в знака на Рака.

Лъв

Остроумни като Вазов

Остроумен ли е Иван Вазов? Сигурно. За другите като него. Макар че никой не може да отрече, че е чудесен разказвач. Така е и с други представители на този зодиакален знак. Те преувеличават до степен на откровено послъгване, понякога историите им добиват такива пропорции, че дори участниците в тях не могат да ги познаят. Но имат усещане за аудиторията, знаят как да приковат вниманието и да го задържат. Лъвовете ги бива за душа на компанията - те и не биха приели друга роля. Противно на очакванията дори могат да разказват вицове.

Дева

Забавни са, ако поискат

Когато си поискат, Девите могат да бъдат изключително забавни хора. Те са изключително остроумни и артистични. В устата им дори и най-дребната случка звучи епично и хумористично. Хумористът Михаил Вешим е роден под този знак. За да излезе на бял свят забавното им “аз”, е нужно да са на кеф и да не ви мразят точно в момента. Но не всички Деви са остроумни. Понякога редът и дисциплината са завладели душата им и в нея не е останало пространство за някоя “рошава” хумористична мисъл. Но всички Деви, без изключение, са насмешливи.

Везни

Имат си фенклуб

Родени под знака на Везни са Шкумбата и Слави Трифонов. Дали тези хора могат да разказват вицове? В зависимост от индивидуалността им техните шеги варират от незлобливи до съвсем леко хапливи. Дори най-скромните представители на този знак, които никога не са заставали пред микрофона, си имат фенклуб, съставен от най-близките им приятели, сред които са известни като големи шегобийци. Ако се съмнявате в чувството за хумор на Везните, имайте предвид че под този знак е роден английският писател хуморист П. Г. Удхаус.

Скорпион

Те ги измислят

Скорпионите не разказват вицове, те ги измислят. Извратените им глави раждат хапливи, черни и злостни вицове, които са неистово смешни. Любен Дилов-син например е един Скорпион за пример. Чувството за хумор Скорпионите използват най-често за да предрешат сарказма и пасивно-агресивното си отношение. За разлика от останалите водни знаци, които в старанието си да не наранят чувствата на околните не могат да достигнат до висоти в подигравчийството, представителите на Скорпиона нямат тези задръжки.

Стрелец

Убийци на вицове

За Стрелеца всичко е смешно - и това, че е паднал в локва и е целият кален, и това, че ви е нацвъкал птеродактил (или преял гларус), и дори това, че сте им показали пръст - за N-ти пореден път! Стрелците много обичат да се смеят и го правят доста често. Но не са добри разказвачи на вицове. Първата причина е, че обикновено ги захващат отзад напред, изръсват първо края, след което се сещат, че са сгафили, поправят се... И така непоправимо развалят шегата, че нямат равни. Спокойно може да ги наречем “убийците на вицове”.

Козирог

Те са най-добрите

Дайте им тъп виц, те ще го направят смешен. Бащата на Бай Ганьо Алеко Константинов и колегата му Джералд Даръл, актьорът Роуън Аткинсън (Мистър Бийн) са достатъчен пример за това дали Козирозите имат чувство за хумор. Най-глупавата и обикновена история в устата им добива митични измерения. Когато Козирогът разказва случка, в която сте участвали, най-добре е да мълчите и да не правите уточнения как е било в действителност. Те обикновено се водят от правилото: “Не бива да позволяваме на истината да ни развали хубавата история.”

Водолей

Избягват да се излагат

Колкото и да са интелигентни и просветени и независимо от това, че са способни да мъдрят политиката, изкуството, тенденциите в развитието на човешката мисъл, водопроводните проблеми в старите кооперации и т.н., Водолеите са неспасяемо скучни, когато седнат да разказват вицове. Повечето от тях са достатъчно прозорливи и избягват да се излагат по този безпрецедентен начин. Но понякога любовта към артистичните изяви е по-силна и сами се хвърлят с главата напред в срамотното си фиаско. По-добре не им давайте думата.

Риби

Упоително досадни

Рибите не умеят да разказват. Измислят интересни и леко ненормални истории, като успяват да приковат вниманието на слушателя. След което злоупотребяват с него. Точат историята по-дълго от нужното и в повечето случаи не успяват да изградят поантата и разказът им свършва, без да има силен край. Това оставя слушателите леко неудовлетворени с мисълта: “И това ли беше?” Точно този маниер използват и когато разказват вицове - ако случайно са ги запомнили, разбира се. Може би това не важи за писатели като Дъглас Адамс, който също е Риби.

Източник: http://www.trud.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини