От х:

Днес в x:

18 забавни киногафове, които вероятно не сте забелязали

    Големите кинохитове и сериали имат огромна фен база. Киноманиаците са така отдадени на любимите си филмови ленти, че ги знаят наизуст кадър по кадър. Всъщност те са до такава степен фанатизирани, че следят всеки дребен детайл от филма под микроскоп. Така те се натъкват на различни гафове във филмите, на които всеки един обикновен зрител не би обърнал внимание. Дали някой кичур коса не е отметнат в същата посока в следващия кадър или някое странно отражение в дръжката на полираната врата показва нещо не на място – никаква подробност не може да остане скрита от техния любознателен и педантичен поглед…

    Ето някои от най-шокиращите грешки в известни кинохитове…
     
    „Здрач“

    „Здрач“
     
    Ако внимателно гледате филма, няма как да не видите отражението на камерата върху предното стъкло на пикапа. Това е доста честа грешка, която допускат режисьорите с отразяващите повърхности– този кадър е прекрасен пример за това.

    „Гадни копилета“

    „Гадни копилета“
     
    Немският фелдфебел, който обича да убива с бейзболна бухалка, има странен пагон на униформата си. Той се ту появява, ту изчезва от гърдите му в различните кадри - няколко секунди преди да бъде застрелян.

    „Аватар“

     „Аватар“
     
    Когато Джейк отваря капсулата, ясно се вижда, че до нея няма поставена инвалидна количка. Само след миг тя се появява там, сякаш от нищото, пък и той я прибутва встрани.

    „Терминатор 2: Денят на страшния съд“
     
    „Терминатор 2: Денят на страшния съд“

    Опитвайки се да предпази Джон Конър, Терминаторът го закрива с тялото си и получава цял пълнител с патрони в гърба си от машината-убиец Т-1000. Цялото му яке е в дупки от куршумите. След няколко секунди обаче по якето няма дори драскотина и то е като ново. Даже роботите от бъдещето не са способни на такива „магии“.



    Камионът, зад чиито волан стои Т-1000, се обръща с бясна скорост на един мост и от машината хвърчат навсякъде стъкла. В следващия кадър виждаме, че предното стъкло е непокътнато.

    „Отмъстителите“

    „Отмъстителите“
     
    В една от сцените, с извънземните си сили Тор разхвърля всичко наоколо, в това число и една кола, чиято броня малко по-късно като че ли е нова и се е самовъзстановила.

    „Клубът на купувачите от Далас“
     
    „Клубът на купувачите от Далас“

    Действието на филма се развива през 1985 г. и в една от сцените, зад раменете на Матю Макконъхи, се вижда плакат на автомобил Ламборгини Aventador. Всъщност този модел излиза на пазара чак през 2011 г.

    Титаник“
     
    „Титаник“

    Твърде възможно е да е имало поне два кораба „Титаник“. Иначе как би могло да се обясни наличието на две толкова различни палуби във филма, които непрекъснато се сменят.

    „Карибски пирати: Проклятието на Черната перла“

    „Карибски пирати: Проклятието на Черната перла“
     
    В бандата на Джак Спароу има един съвременен, ама доста съвременен кандидат-пират…

    „Терминатор 3: Бунтът на машините“

     „Терминатор 3: Бунтът на машините“
     
    Джон и Кейт излитат от хангара с малък бял самолет „Чесна“ със сини ленти. Номерът на бронята е N3035C. В следващия кадър те са във въздуха, но сякаш са се преместили в друг самолет. Лентите отстрани изглеждат различно, а и номерът е друг - N3973F. Явно накъде във въздуха пак сменят самолета, защото при приземяването, пак ясно се забелязва първия номер.

    „Мария Антоанета“
     
    „Мария Антоанета“

    Този много „сладък“ киногаф можем да открием и в биографичния филм на София Копола за живота на френската кралица Мария Антоанета. Разбира се, че кецовете са били много на мода по онова време. Имайки предвид шантавия режисьорски подход на София, има вероятност тази грешка хич да не е случайна.

    Сериалът „Великолепният век“

    Сериалът „Великолепният век“ 
     



    В свитата на султан Сюлейман Великолепни се забелязва добре запазен съвременен автомобил, както и радио кула. Вероятно по онова време някой е имал спешна нужда от мобилни услуги…

    „Пришълецът“

    „Пришълецът“
     
    Когато експедиционната група изследва извънземния кораб, можете да забележите, че всички членове от екипажа имат бели платнени шапки на главите си под скафандрите. Но когато един от астронавтите е нападнат от гнусно извънземно и то разбива стъклото на скафандъра му, виждаме, че такава бяла шапка липсва.

    „Обичайните заподозрени“

    „Обичайните заподозрени“
     
    Когато за първи път ни показват летището във филма, там виждаме приземяващ се самолет с четири двигателя. Само няколко секунди по-късно, двигателите са два…Въобще всичко е подозрително в този филм!

    „Тед“

    „Тед“
     
    Във всички сцени главният герой Джон държи мобилния си телефон на обратно. Това може да се прецени от местоположението на бутона за изключване на този модел. Но по всичко личи, че него това не го интересува – важното е покритие да има…

    Сериалът „Под наблюдение“

    Сериалът „Под наблюдение“
     
    По време на една от сцените в сериала се чува фразата: „ Всички пари са прехвърлени в сметките на международни банки.“. От кадъра с дисплея на телефона се вижда, че тези „световни“ финансови институции имат странни руски имена и въобще не вдъхват международно доверие – „ООО «Ухищренно» и ЗАО «Плохой робот»“.

    „Гладиатор“

     „Гладиатор“
     
    Във филма „Гладиатор“ може да се види акуратната историческа подробност как древните римляни са инсталирали газова бутилка на колесниците си, в допълнителна помощ на конските сили…

    „Междузвездни войни“

    „Междузвездни войни“
     
    Един от щурмоваците (последният в дясно) е прекалено висок и си удря главата в спускащия се портал. Явно не всички роботизирани войници на Империята ги правят по калъп…

    ДАС

    Източник: cinefish

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини