От х:

Днес в x:

32 от ПМГ вече приети във ВУЗ, ученикът на випуска - в Кеймбридж

    32 от зрелостниците на хасковската Природо-математическа гимназия вече са студенти. 20 са приети във висши учебни заведения в страната заради отлични постижения на различни състезания и олимпиади. 12 пък са приети в престижни учебни заведения в Англия, Холандия и Шотландия.

    “Ученикът на випуска” - Добрик Георгиев, с многобройни отлични постижения в много и различни състезания, наесен ще учи в Кеймбридж.

    Това съобщи при изпращането на випуска днес директорката на ПМГ Тодорка Милева. Тя каза още, че средният успех на петте паралелки с абитуриенти е 5.32. Два от класовете са с отличен успех, а 12 Д има непостижимия общ успех 5.95.

    “Тази година наградите за завършващите ученици са повече, защото и постиженията са много. Това е и първият випуск, в който завършват ученици, приети някога след завършен 4 клас”, добави директорката.

    Освен наградата за Добрик Георгиев, Милева връчи отличия на най-добрите в отделните дисциплини. Александър Шумаков бе награден за успехите си по математика, Данаил Колев – по информационни технологии, визуализация и дизайн, Лъчезар Митков – по биология, Мария Бакалова получи награда заради постиженията си по английски, както и в много други дисциплини, Йоана Георгиева – за постижения в математическата лингвистика, Байрям Байрямали – за успехи в областта на физиката и астрономията.

    Тържеството в ПМГ бе уважено от областния управител Станислав Дечев, който поздрави абитуриентите и им пожела весело прекараване на празника, заместник-кметът Велин Балкански, членове на училищното настоятелство.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини