От х:

Днес в x:

Закъсал за бензин звъни на 112, разходи полиция, пожарна и 2 линейки

    Закъсал с колата си по международния път до село Клокотница мъж от Старозагорското село Мирово разходи напразно два екипа на спешна помощ, екипи на полицията и пожарната от Хасково.

    Днес в късния след обед на спешния телефон 112 е бил подаден сигнал за катастрофа с двама пострадали.

    Незабавно на мястото са изпратени униформени, които установили, че сигналът е фалшив. В центъра на селото те заварили мъж, който бил закъсал с Опела си.

    Наш екип също се отзова на сигнала за инцидент. Вместо това обаче, се натъкнахме на шофьора от Мирово, който обясни просто, че е закъсал с колата си. Като причина изтъкна възможно най-тривиалната - свършило му горивото.

    Във видимо притеснено състояние той обясни, че полицаите също го питали за катастрофа.

    „Изпратих две линейки по сигнал за катастрофа с двама пострадали. Такъв инцидент обаче не е имало“, каза шефката на линейките д-р Петя Радева. Тя допълни, че това е гадна шега, тъй като медиците днес са пътували до София и били изморени. Освен това, подобни шегички може да костват и нечий живот, ако в този момент наистина някой е имал нужда от помощ.

    Дали наистина сигналът е пратен от заралията, все още не е доказано. Това обаче лесно може да се установи, тъй като телефонът, от който се звъни, се изписва на монитора на операторите на телефон 112. Излиза и локализацията, от която се подава сигнала. Глобите за фалшиви сигнали са солени, те варират между 10 000 и 20 000 лв.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини