От х:

Днес в x:

Баротев с дебют на Световната купа в Португалия по аеробика

Състезателят на хасковския клуб по спортна аеробика Тихомир Баротев направи невероятен дебют в Световната купа по спортна аеробика в град Кантанхеде, Португалия. Само за 5 месеца подготовка той се класира на шесто място във финалната осмица на състезанието. В надпреварата участие взеха състезатели от 19 държави.

От клуба отчитат, че класирането на Баротев е истински успех. Все пак са единици, тези които влизат в групата на мъжете и жените и още първата година достигат до финали на най-големите състезания като Световни купи, Световни и Европейски първенства.

Безспорен факт е, че ако Баротев участваше на Открития международен турнир за мъже и жени, който се проведе паралелно със Световната купа, щеше безапелационно да е златен медалист, смятат още от хасковския клуб. Разликата между двата турнира е, че на Световна купа играят най-силните двама състезатели от всички държави. Само след месец те ще участват на най-престижното състезание за годината - Световно първенство по спортна аеробика в Инчеон, Южна Корея. В него ще се включи и Баротев. Само след два дни почивка той ще започне усилени тренировки.

Ива Иванова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини