От х:

Днес в x:

Младоженци от Димитровград събраха играчки вместо букети на сватбата си

    Младоженци от Димитровград решиха да превърнат най-важния ден в живота си в начин да помогнат на нуждаещите се. 29-годишният Златомир и 26-годишната Яница се оженили преди дни - на 6 май и вече са семейство Пеневи.

    Още докато планували сватбата си с близо 150 гости, решили да предприемат нещо полезно. На поканите написали: "Молим всички, вместо цвете, книжка или играчка донесете! И на децата усмивки подарете!!! Посочено било, че събраните играчки ще бъдат дарени на димитровградската фондация "Подари усмивка". Така вместо пищни букети, гостите донесли на сватбата плюшени играчки, кукли, роботи, учебни пособия, книжки, пъзели и други забавни игри и др.

    "Помислихме си колко много букети се получават на сватбите и как на другия ден те увяхват и отиват на боклука. Затова решихме да превърнем цветята, които ще ни дадат в знак на уважение, в нещо полезно", разказа Златомир. Той и съпругата му от сърце благодарят на всички гости, които са се включили в това добро дело. Не желаят да се хвалят със стореното, а по-скоро техния пример да бъде последван и от други двойки.

    Днес събраното по време на сватбеното тържество бе описано и предадено на фондация "Подари усмивка". Огромна част от играчките, пособията и игрите ще бъдат предоставени на предучилищните групи на училището в село Крепост. Част от дарението ще получат социални заведения в Димитровград. Индивидуални подаръци ще има за 1 юни за деца от социално слаби семейства в община Димитровград, сподели Наталия Делчева от фондация "Подари усмивка".

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини