От х:

Днес в x:

Четири стъпки до сваляне на правителството очерта Корнелия Нинова

"БСП тръгва нагоре. С Бойко Борисов няма "да се разбираме". Превръщаме БСП в опозиция, правим я алтернатива на сегашното управление, което съсипва държавата, отиваме на предсрочни избори и сваляме правителството" - този план в 4 стъпки обяви пред Би Ти Ви новоизбраният председател на левицата Корнелия Нинова.

За разположението на тези действия във времето тя уточни, че съществената част ще бъде след президентските избори.

За разговора си с досегашния лидер Михаил Миков при предаване на поста в председателския кабинет Нинова каза, че имат съгласие да потърсят обединение и да вървят напред - към силна партия. "Не съм била срещу Мишо Миков, а за промяна в БСП", каза тя.

Ръководството ще се раздели на лъчове и тръгва по страната. Ще бъдат определени по три проблема във всяка община, по които ще работят структурите. Корнелия Нинова отказа обаче да назове хората от бъдещия си екип. Потвърди единствено, че благоевградчанинът Костадин Паскалев ще бъде в него, а на въпрос за бившия енергиен министър Румен Овчаров отговори отрицателно.

"Решенията ще се взимат в партията и колегите ще ги научават там, а не от телевизиите", каза Нинова и обяви прозрачността и липсата на задкулисие за основен белег на своя стил.

Коментарът й за твърденията, че е избор на олигархията, бе: "Няма как 395, които гласуваха за мен, да са олигархията".

Помолена да уточни отношенията си с модела "КОЙ", Корнелия Нинова повтори обяснението, което даде преди конгреса на БСП за проблемите по повод на "Булгартабак": през 2007 година бил първият опит за приватизация на холдинга, тогава тя била размазана. След това Бойко Борисов продал "Булгартабак" на "КОЙ".

"За избора на Пеевски (за шеф на ДАНС) признавам, че гласувах и това беше грешка", каза Нинова и добави, че такова било решението в БСП в този момент. "Не съм питала защо, но е факт. Това повлече нещата надолу. Съжалявам, защото тогава свърших много работа в социалната комисия", каза тя.

На реплика, че с излизането на Мая Манолова от парламента и сега с нейното избиране за председател БСП губи своите остриета, Корнелия Нинова отговори, че има много млади хора в партията. "БСП тръгва като остра партия, а не с отделни остриета", посочи тя.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини