От х:

Днес в x:

Младен Михалев е бил 16 месеца акционер в офшорка

Младен Михалев е бил акционер за 16 месеца - от юни 2003 г. до октомври 2004 г., в офшорка, регистрирана на Британските Вирджински острови, пише «24 часа». Всекидневникът публикува днес нова част от поредицата си за българските имена в световния скандал «Панамски документи», пламнал в началото на април след журналистически разследвания.

Алeксeния Димитрова от "24 часа" е участвала в работата на Международния консорциум на разследващите журналисти (МКРЖ) над изтеклите данни на панамската фирма "Мосак Фонсека".

От вчера голяма част от документите са публично достъпни в интернет.

В кратката информация на «24 часа» по повод Младен Михалев – Маджо, става дума за Anfiеld Finance Ltd.

На 26 октомври 2004 г. собствеността на тази фирма е прехвърлена на фондация Victoria Property Investment, регистрирана в Лихтенщайн.

През март 2015 г., акциите на Victoria Property Investment са прехвърлени на OMNI Capital Assets, регистрирана в Британска Ангила.

В документите няма информация с кого са свързани последните 2 дружества.

Пред “24 часа” Николай Борисов, българският адвокат на Михалев, е потвърдил, че Михалев е притежавал акции в Anfiеld Finance Ltd, които е прехвърлил през 2004 г. След това той няма отношение към дейността на дружеството.

“Понастоящем интересите на Младен Михалев се представляват от голяма юридическа фирма и по никакъв начин не са свързани с Anfiеld Finance Ltd”, е казал адвокатът.

Той е уточнил, че посочените фирми са имали бизнес активност в България до 2014 г., когато в сила влиза Законът за икономическите и финансовите взаимоотношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици.

“Предвид наложените законови ограничения участието на тези фирми в органи на управление е прекратено, а притежаваните акции са прехвърлени на други лица”, е добавил Борисов. 
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини