От х:

Днес в x:

Архимандрит Дионисий влезе в скандал с дарение, търси Явор Дачков, за да го съди

Според мен става дума за неустановени обстоятелства. Това заяви адвокатът на архимандрит Дионисий Мария Славова по повод дарение, част от което може би е укрил скандалният арихмандрит Дионисий. Свещеникът попадна на прицел, след като реши за Великден да позволи изстрелването на фойерверки при службата в храма „Св. Александър Невски”.

По думите на Славова дарението е от Тайван – чрез т.нар. Тайвански борд. Въпрос на източника на информация е откъде излиза във в. „Труд”, че архимандрит Дионисий отчита 2500 лева, при дарени 3500 лева, подчерта адвокатът пред bTV. За Славова внушенията във вестника са неоснователни.

Според юриста архимандрит Дионисий предпочита смирението по отношение на скандала със „Св. Александър Невски”. На 18 май предстои събиране на Синода, което да реши съдбата на архимандрита. Адвокат Славова посочи, че журналистът Явор Дачков на два пъти квалифицира архимандрита като мошеник – първият път преди над година. Първоначално архимандрит Дионисий не е искал да заведе дело срещу Дачков, но в крайна сметка е решил да се обърне към съда, но вече година делото не може да тръгне, защото призовката не може да бъде връчена на Дачков на известните адреси, на които живее.

По скандала с фойерверките адвокат Славова каза и, че при службата друг свещеник – Констадин, е опитал да изблъска архимандрит Дионисий. Именно отец Костадин заплаши, че ако на Гергьовден архимандритът реши да участва в Светата божествена литургия, свещениците ще свалят одеждите и ще го оставят сам да прави службата.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини