От х:

Днес в x:

Слънчево до обяд, следобедно - облаци и гръмотевици

В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между 8° и 13°. Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

След обяд, главно над планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са между 18° и 23°.

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - малко по-високо от средното за май.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 16° и 19°. Температурата на морската вода е 14-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините облачността ще е по-често значителна, след обяд купесто-дъждовна.

Ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Над 2300 метра ще превалява сняг. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 5°.

През следващите дни температурите ще се повишават и в четвъртък максималните ще са между 21° и 26°. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В сряда само на отделни места, главно в Югозападна България, а в четвъртък на повече места в западната половина от страната ще превали и прегърми. В петък ще има повече слънце. В следобедните часове отново ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е по-малка.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини