От х:

Днес в x:

500 колоездачи на поход през 3 граници за Деня на Европа

    Повече от 500 велосипедисти от България, Гърция и Турция се включиха в 14-ата традиционна велообиколка през трите държави, посветена на Деня на Европа – 9 май.

    Спортната тристранка се организира по идея и инициатива на кмета на Свиленград Георги Манолов, който също години наред е член на Свиленградския колоездачен куб.

    Организаторите са Община Свиленград, местният колоездачен клуб „Колорит” и колоездачните клубове „Ризос” от Орестиада и „Едоск” от Одрин.

    Маршрутът по 100-километровото трасе беше запазен по традиция и тръгна от Свиленград, излезе от България през ГКПП „Кап. Петко войвода”, мина през Орменион, Кастанес, Пазаркуле - Одрин и обратно.

    Традицията беше спазена и в Одрин. Организаторите и общината там всяка година посрещат участниците във велопохода, за да ги поздравят с празнична програма в центъра на града и обяд край река Марица.

    Тази година международната колообиколка подкрепи благотворителната инициатива „Да помогнем на Лили” - 9-месечно бебе от Свиленград, което има нужда от средства за лечение на детска церебрална парализа. Събраните от участниците в колопохода 565 лева вече са внесени в дарителската сметка на детето.
     

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини