От х:

Днес в x:

Ден след Гергьовден село Маслиново става столица на джаза

    Джаз фестивалът в село Маслиново, който ще има своето пето издание, тази година ще е на 7-ми май. Ден след Гергьовден фестът, който възникна по повод обявяването на 30-ти април за Международен ден на джаза, продължава традицията.

    Идеята за феста е на архитект Станислав Луков от Кърджали. Първото издание е през 2012 година, участват неколцина приятели. През следващите години обаче форматът се разшири и сега единственият селски елитарен форум, посветен на джаза у нас, посреща десетки приятели отблизо и далеч.

    Всяка година сцената е под открито небе- на поляната край култовия рибен ресторант в покрайнините на Маслиново.

    Изпълненията тази година започват малко по-рано от обикновено - в 17 часа. На сцената първи ще се качат музикантите от Джаз трио-Димитровград със солисти Мария Арнаудова - вокал и Любомир Толумбаджиев - цигулка. Традиционно излизат и хасковските музиканти от формацията X.KEY, на които тази година гостува саксофонистът Милен Стойков от Стара Загора.

    В тазгодишното издание се включват и музикантите от Джимис Бенд от Пловдив, които станаха популярни напоследък с проекта “С песните на Калин Терзийски“. Техен гост е китаристът Николай Карагеоргиев.

    Въпреки че този уикенд  може да вали, нито музиканти, нито фенове са притеснени, защото помнят и други издания на Maslinovo jazz fest под дъжда, като това през 2014 година.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини