От х:

Днес в x:

Отлагат извеждането на Гинка от общинско жилище за понеделник

    Извеждането на камериерката от хотел “Ретро” Гинка Сариева от общинското жилище на ул. “Георги Кирков” в Хасково, което трябваше да стане днес, се отлага за след празниците. Това съобщиха от общинската администрация, след като по-рано през деня 56-годишната жена изнесе багажа си в градинката до блока и се закани да остане там и през нощта.

    Жената натрупа найлонови торби с багажа си на пейките в беседката и седна до тях, обзета от отчаяние.

    “От няколко дни търся квартира, наемите навсякъде са по 150-160 лева”, обясни жената. Тя припомни, че със заплатата си от 400 лв. погасява кредити за общо 150 лв., а след като плати комуналните разходи, за преживяване й оставали 50-тина лева. “Не знам от кога не съм се хранила нормално”.

    “Защо ме гонят? Вярно, че нямам адресна регистрация в Хасково от 5 години, но аз съм си хасковлийка. Нямам имоти, апартамент, кола. Самотна и бедна жена съм, нямам нищо. Защо да не ме оставят? Само кметът Беливанов може да ми помогне”, нареждаше жената.

    Репортери се свързаха с общината и успяха да уговорят отлагането на извеждането от жилището за понеделник. След това заведоха Гинка Сариева и до къща до площад “Спартак”, където бдително репортерско око бе забелязало обява на входната врата, че се дава стая под наем. Исканата сума за стаята бе 60 лв. предстои обаче разговор с хазаите и оглед на стаята.

    Така през почивните дни Гинка Сариева трябва да намери квартира, ако не иска да се озове на улицата. Ако някой дава жилище под наем за самотна жена и иска поносима за нея сума, може да се обади на Гинка на тел. 0895 00 79 37.

    От общината обаче бяха категорични, че няма да направят компромис с изискванията на Наредбата за настаняване на жуждаещи се в социалните блокчета. От администрацията допълниха, че жилището на Гинка вече е определено за 45-годишната Дарина Димитрова, която трябва да се настани в него с десетгодишния си син във вторник. Дарина е самотна майка, безработна е, има ТЕЛК, страда от меланом (рак на кожата), уточниха от общината. Оттам напомниха, че има списък с над 100 души, които отговарят на условията и чакат ред за настаняване.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини